När barnen önskar sig husdjur – akvarium kan vara ett bra alternativ

sashadavis Tips

Vilket barn har inte önskat sig ett husdjur under ett eller annat tillfälle i livet? Det kan vara alltifrån häst, hund, katt, ödla och andra mer avancerade djur. Alla typer av husdjur passar dock inte alla familjer. Då måste man helt enkelt utgå ifrån sina egna förutsättningar och välja det husdjur som bäst uppfyller kraven.

Familjens förutsättningar

En del familjer reser mycket under helger och lov. Då kan man inte välja ett djur som är svårt att lämna ensam hemma eller som man inte kan ta med på resan. Vissa familjer är borta mycket på dagarna, då funkar inte ett djur som kräver mycket sällskap och motion. Andra kanske är pälsallergiker.

Akvariefiskar

I dessa fall kan ett akvarium vara ett utmärkt alternativ. Akvariefiskar kan vara väldigt dekorativa och smälter lätt in i den övriga heminredningen och de fäller ingen päls. Akvariet klarar sig bra ensam i några dagar om man lämnar mat till fiskarna. Du behöver alltså inte släpa med dig hela akvariet på bilsemestern. Ett akvarium kräver inte heller jättemycket i engagemang och omvårdnad för att må bra. Samtidigt lär sig barnen att ta ansvar, både genom skötsel av akvariet samt genom att behöva mata en levande varelse. För att komma igång, läs mer om akvarium här.

You May Also Like..

Barnen växer upp och ska välja gymnasium

När barnen har blivit tillräckligt gamla för att välja gymnasium är det flera saker ni bör tänka på. Det är […]

Den viktiga tandborstningen hos barn

Det är viktigt att hjälpa sitt barn med tandborstningen. En del tandläkare rekommenderar att du hjälper dina barn att borsta […]

Kläder till de yngsta i familjen

Alla som har barn vet att de växer ut sina kläder fortare än vad som egentligen är önskvärt. Ibland kan […]