Den viktiga tandborstningen hos barn

sashadavis Barn, Tips

Det är viktigt att hjälpa sitt barn med tandborstningen. En del tandläkare rekommenderar att du hjälper dina barn att borsta tänderna ända tills de är tolv år gamla. Genom att borsta tänderna på barnet från att den första tanden kommer, blir det enkelt även längre fram.

Ett tips om ditt barn testar sin vilja är att du kan låta honom eller henne borsta själv först, för att sedan fortsätta. Då får ni båda chans att rengöra tänderna. Även om barnet har mjölktänder är det viktigt att ni sköter dem för att underlätta för en bra munhygien när barnet blir äldre. Läs mer på denna sida för information om barns tänder.

Eltandborste eller vanlig tandborste

Det finns fördelar med både eltandborste och vanlig tandborste. De kräver dock olika tekniker för att fungera optimalt. En eltandborste har ett mindre borsthuvud vilket kan göra det enklare för barnet att borsta, men det får inte plats så mycket tandkräm på det. Du kan därför behöva fylla på med mer tandkräm efter att ni borstat antingen över- eller underkäken.

Oavsett vilken tandborste ni använder kan tandläkaren hjälpa er med att få till rätt borstteknik. På så sätt kan ni ta väl hand om barnets tänder och ge dem goda förutsättningar för en bra tandhälsa.

You May Also Like..

Barnen växer upp och ska välja gymnasium

När barnen har blivit tillräckligt gamla för att välja gymnasium är det flera saker ni bör tänka på. Det är […]

Kläder till de yngsta i familjen

Alla som har barn vet att de växer ut sina kläder fortare än vad som egentligen är önskvärt. Ibland kan […]

Frystorkad frukt som godis – En hälsosam snackalternativ

Att äta godis är ofta förknippat med dåligt samvete och onyttigheter. Men vad händer om man ersätter godiset med frukt? […]