Rätt kläder för rätt lek

admin Kläder

Din dotter är polis och vaktar köket men piraterna är på väg med sitt skepp, som är förvånansvärt lik vardagsrumssoffan. Barn behöver bevisligen inte så mycket hjälp för att komma igång att leka men det skadar verkligen inte att ha passande utklädningskläder.

pojke i piratkostymVi har nog alla minnen av att klä ut oss då vi var små, kanske var det gamla kläder som var alldeles för stora eller något som en släkting hade spenderat hela dagar på att sy. Oavsett vad det var så höjde det lekglädjen till otroliga höjder och gav minnen som lever kvar. Idag är utbudet av utklädningskläder betydligt större och kära farmor behöver inte längre spendera hela sin tid som pensionär på att sy piratklädseln som lilla Kalle så gärna vill ha till maskeraden.

Nu finns faktiskt möjlighet för vem som helst, oavsett hur duktig man är vid symaskinen, att kombinera ihop den bästa maskeradutstyrseln själv. Det finns många olika butiker som säljer maskeradkläder och attiraljer. Om man plockar ihop och kombinerar vad man tycker ser bäst ut kan man nå extremt fina och roliga resultat som vilket barn som helst skulle älska.

Självklart behöver man inte köpa, det är niorna i Veinge ett bevis på. I ett samverkansprojekt mellan Veingeskolan och Ängskulla förskola tog de äldre barnen och sydde utklädningskläder på beställning från förskolebarnen. Med hjälp av läraren och en syslöjdssal full av utrustning lyckades de göra allt från prinsessklänningar till fotbollskläder. För att inte tala om att de lyckades glädja en hel förskola.

Som vanligt i Sverige så är det ordet lagom som gäller. Det brukar både ge bäst resultat och nå det önskade resultatet effektivast både när det gäller tid och pengar. Nu när vi pratar om maskeradkläder så betyder det att man inte behöver göra allt själv. Men också att det kan ge något att lägga ett par timmar på att anpassa det man köpt.

När ni har fått hem kläderna, spendera lite tid med din son eller dotter och gör dom mer personliga. Limma fast överblivna fjädrar från påskfirandet i pirathatten eller skriv in ditt barns namn på polisbrickan. Det viktiga är i slutändan att ni har det roligt när ni gör det och att ni är nöjda med slutresultatet.

You May Also Like..

Härliga aktiviteter för de yngre

Alla har vi olika intresse och så även för det yngre gardet. För många så kanske det är fotboll eller […]

Något snyggt till de yngsta

Kanske det är så att hela familjen är bjuden på bröllop framöver och ni har svårt att hitta något snyggt […]

Förberedelser inför dagisstart

Föräldraledigheten är över, det är dags att gå tillbaka till arbetet och för pyret att börja på dagis. Inskolningen på […]