Passande cyklar till barn

sashadavis Barn, Tips

För barn är det roligt att lära sig att cykla. Ofta börjar de på en trehjuling för att sedan cykla på en cykel med stödhjul. Färger kan vara viktigt då de kanske redan har en favoritfärg som till exempel sagolikt rosa, piffig lila eller elegant svart.

Går bra att börja cykla tidigt

Redan vid tre till fem års ålder kan barn börja lära sig att cykla. Det handlar om att öva upp balansen. Dessutom är fysisk aktivitet som cykling välgörande. Låt inte oro för skada stå i vägen för att ditt barn ska få ha kul.

Ett trevligt sätt för hela familjen att umgås är att ordna en picknick tillsammans och cykla till nya eller välbekanta ställen. Att grilla, äta och umgås tillsammans skapar en känsla av social samvaro som är väl nödvändig för barnen.

Säkra cyklar

Crescent har i många år tillverkat cyklar med god säkerhet för barn, kolla här. Det finns treväxlade cyklar som underlättar för barnen i backar och olika sorters terräng. En fotbroms är alltid bra om det finns, och en liten korg framtill kan vara händigt för utflykter.

Crescent har tillverkat cyklar sedan början av 1900-talet för bland annat skandinaviska förhållanden. Idag finns många barncyklar som har utsmyckningar i form av till exempel melerade sadlar och roliga mönster.

You May Also Like..

Barnen växer upp och ska välja gymnasium

När barnen har blivit tillräckligt gamla för att välja gymnasium är det flera saker ni bör tänka på. Det är […]

Den viktiga tandborstningen hos barn

Det är viktigt att hjälpa sitt barn med tandborstningen. En del tandläkare rekommenderar att du hjälper dina barn att borsta […]

Kläder till de yngsta i familjen

Alla som har barn vet att de växer ut sina kläder fortare än vad som egentligen är önskvärt. Ibland kan […]