Passande cyklar till barn

sasha-nilsson_yabqj9rwvuhezfku Barn, Tips

För barn är det roligt att lära sig att cykla. Ofta börjar de på en trehjuling för att sedan cykla på en cykel med stödhjul. Färger kan vara viktigt då de kanske redan har en favoritfärg som till exempel sagolikt rosa, piffig lila eller elegant svart.

Går bra att börja cykla tidigt

Redan vid tre till fem års ålder kan barn börja lära sig att cykla. Det handlar om att öva upp balansen. Dessutom är fysisk aktivitet som cykling välgörande. Låt inte oro för skada stå i vägen för att ditt barn ska få ha kul.

Ett trevligt sätt för hela familjen att umgås är att ordna en picknick tillsammans och cykla till nya eller välbekanta ställen. Att grilla, äta och umgås tillsammans skapar en känsla av social samvaro som är väl nödvändig för barnen.

Säkra cyklar

Crescent har i många år tillverkat cyklar med god säkerhet för barn, kolla här. Det finns treväxlade cyklar som underlättar för barnen i backar och olika sorters terräng. En fotbroms är alltid bra om det finns, och en liten korg framtill kan vara händigt för utflykter.

Crescent har tillverkat cyklar sedan början av 1900-talet för bland annat skandinaviska förhållanden. Idag finns många barncyklar som har utsmyckningar i form av till exempel melerade sadlar och roliga mönster.

You May Also Like..

Hur reflekterande kläder kan förbättra din säkerhet i mörkret

Mörka kvällar och tidiga morgnar är tider då det kan vara svårt att synas på vägar och trottoarer. För att […]

Utmaningar och belöningar med att vara familjehem

Att vara familjehem innebär att öppna sitt hem och sitt hjärta för ett barn som av olika anledningar inte kan […]

Skapa minnen: Bygga en träkoja med dina barn

Att bygga en träkoja med dina barn är inte bara ett roligt projekt utan också ett fantastiskt sätt att spendera […]