Planera inför sommarlovet

Hzax4ZJ0mj Aktivitet, Pyssel, Tips

Skolorna slutar lite allt eftersom och sommarlovet är något som många uppskattar efter en termins skolgång. Det gäller att planera inför sommarlovet så det finns att göra hemma under ledigheten. Har vi tur så är vädret så att vi kan vara utomhus och åka till stranden för bad och de aktiviteterna som finns där.

Fyll på pysselförrådet

Det är inte alla dagar som solen lyser så vi kan vara utomhus. Då gäller det att ha något hemma som gör att man inte blir så rastlös. Se till att fylla upp lagret av pyssel hemma så när helst lusten faller på så finns det något att pyssla med. Det kan vara nya färgpennor och färgläggningsböcker som behövs eller byggsatser av dinosaurier i trä. Det gäller att det finns saker hemma att göra då vädret inte tillåter att vara utomhus. Förutom att pyssla så kan klassiska spel som Monopol, Yatzy och andra spel vara något som är roligt att syssla med.

Hitta på olika aktiviteter

Visst kan surfplattor och telefoner rädda tiden men det kan och bör vara något annat som man kan göra också. Som förälder så får man se till så att det finns annat som kan intressera och sitt gärna med och pyssla så blir det så mycket roligare. Det gäller att hitta på olika aktiviteter så ni har något att hålla på med. Kanske ni kan måla om barnens sovrum tillsammans. Låt barnen vara med och bestämma färg denna gång och gör allt tillsammans. Det är färg som ska köpas, pasta in alla möbler och maskera det som inte ska målas.

You May Also Like..

När barnen önskar sig husdjur – akvarium kan vara ett bra alternativ

Vilket barn har inte önskat sig ett husdjur under ett eller annat tillfälle i livet? Det kan vara alltifrån häst, […]

Barnets första klocka

Att lära sig klockan och få sitt allra egna armbandsur är ett stort steg i barnets utveckling. Utnyttja barnets nyfikenhet […]

Roliga leksaker till ditt barn

Leksaker följer med ditt barn genom uppväxten och blir nästan en del av familjen när det blir barnets favorit. Det […]