Förbereda för skolstart

Hzax4ZJ0mj Aktivitet, Barn, Tips

Är det fösta gången man ska till skolan så gäller det att man som barn får veta så mycket som möjligt så man är beredd på vad som komma skall. Det finns flera bra böcker som tar upp ämnet skolstart som man kan läsa för den blivande eleven. Det är klart att det är spännande med något nytt och så pass stort som en skolstart.

Som förälder så kan du förbereda ditt barn på vad som komma skall. Finns det äldre syskon så kan de få förmedla hur de tycker att det är i skolan. Men det kan också finnas anledning att göra några besök på den skola som man ska börja på innan det verkligen är dags.

Det är klart att det är spännande att göra något man inte gjort innan. Ju tidigare man börjar att vänja barnet med tanken om att man en dag ska börja skolan desto mer förberedd är dom. Gör inte en allt för stor ska av det hela utan ge positiva bilder för hur skolan fungerar och att barnet kommer att få massor med nya kompisar.

Likaväl som föräldrar kan oroa sig över barnets fösta tid på skolan så kan barnet i fråga också vara orolig. Försök att visa på det positiva med skolan och hur mycket som man kommer att få lära sig.

You May Also Like..

Barnen växer upp och ska välja gymnasium

När barnen har blivit tillräckligt gamla för att välja gymnasium är det flera saker ni bör tänka på. Det är […]

Den viktiga tandborstningen hos barn

Det är viktigt att hjälpa sitt barn med tandborstningen. En del tandläkare rekommenderar att du hjälper dina barn att borsta […]

Kläder till de yngsta i familjen

Alla som har barn vet att de växer ut sina kläder fortare än vad som egentligen är önskvärt. Ibland kan […]