Digitala verktyg för er som arbetar inom förskolan

sashadavis Barn, Tips

Alla som arbetar inom förskolan har en skyldighet att dokumentera barnens utveckling och lärande. Det är viktigt att utbildningen och lärandet är förankrat i läroplanen.

Därför är det extra smidigt om du som pedagog kan dokumentera på en lärplattform där du har tillgång till aktuella läroplaner. Läs mer online om du är intresserad av att arbeta i en smart läroplattform. Det finns lärplattformar där du kan dokumentera, planera och kommunicera med vårdnadshavare på ett och samma ställe.

Att tänka på vid fotodokumentation

Tänk på att alla vårdnadshavare ska vara informerade om hur förskolan hanterar exempelvis foto för att dokumentera barnens utveckling. För att spara tid kan du använda foto av barnen, både som dokumentation för dig själv, men även för att dela foton med vårdnadshavare så att de håller sig uppdaterade om vad deras barn arbetar med för tillfället.

Bilder på en kommunal förskola är egentligen en offentlig handling. Därför är det viktigt att inte spara bilder som kan vara kränkande. Var extra noga med att inte riskera att ett barn eller vårdnadshavare med skyddsbehov utsätts för risker när du använder dig av fotodokumentation. Det är också viktigt att informera vårdnadshavare om hur ni hanterar bilderna efter att barnen slutat på förskolan.

You May Also Like..

Dela med dig av intresset för modellbyggsatser till barnen

Att bygga modellbyggsatser har länge varit en rolig aktivitet som barn och föräldrar kan dela. Det kan vara ett intresse […]

Barnens boende vid en skilsmässa

En skilsmässa är en stor förändring i livet, både för föräldrarna som skiljer sig och för deras barn. Det är […]

Coola kepsar och hattar till barnen

En keps eller hatt är en fantastisk accessoar, den är både snygg och fyller en viktig funktion. Nämligen att skydda […]