Digitala verktyg för er som arbetar inom förskolan

sashadavis Barn, Tips

Alla som arbetar inom förskolan har en skyldighet att dokumentera barnens utveckling och lärande. Det är viktigt att utbildningen och lärandet är förankrat i läroplanen.

Därför är det extra smidigt om du som pedagog kan dokumentera på en lärplattform där du har tillgång till aktuella läroplaner. Läs mer online om du är intresserad av att arbeta i en smart läroplattform. Det finns lärplattformar där du kan dokumentera, planera och kommunicera med vårdnadshavare på ett och samma ställe.

Att tänka på vid fotodokumentation

Tänk på att alla vårdnadshavare ska vara informerade om hur förskolan hanterar exempelvis foto för att dokumentera barnens utveckling. För att spara tid kan du använda foto av barnen, både som dokumentation för dig själv, men även för att dela foton med vårdnadshavare så att de håller sig uppdaterade om vad deras barn arbetar med för tillfället.

Bilder på en kommunal förskola är egentligen en offentlig handling. Därför är det viktigt att inte spara bilder som kan vara kränkande. Var extra noga med att inte riskera att ett barn eller vårdnadshavare med skyddsbehov utsätts för risker när du använder dig av fotodokumentation. Det är också viktigt att informera vårdnadshavare om hur ni hanterar bilderna efter att barnen slutat på förskolan.

You May Also Like..

Barnen växer upp och ska välja gymnasium

När barnen har blivit tillräckligt gamla för att välja gymnasium är det flera saker ni bör tänka på. Det är […]

Den viktiga tandborstningen hos barn

Det är viktigt att hjälpa sitt barn med tandborstningen. En del tandläkare rekommenderar att du hjälper dina barn att borsta […]

Kläder till de yngsta i familjen

Alla som har barn vet att de växer ut sina kläder fortare än vad som egentligen är önskvärt. Ibland kan […]