Barnets första klocka

sashadavis Barn, Tips

Att lära sig klockan och få sitt allra egna armbandsur är ett stort steg i barnets utveckling. Utnyttja barnets nyfikenhet och lekfullhet och gör milstolpen till en rolig grej för hela familjen. Idag finns det dessutom en mängd olika bra klockor som kan hjälpa er på traven.

När är det dags?

Idag lär sig de flesta barn klockan då de är i lågstadieåldern. Det är också då som barnet kommer i kontakt med tider att passa, genom skolan och hobbyer. Barnet börjar förstå att vissa saker händer en speciell tid. Skolan slutar 13.00 och fotbollsträningen börjar 18.00.

Hur lär sig barnet klockan?

Lärare tipsar om att jobba parallellt med både den analoga och den digitala klockan då barnet ska lära sig klockan. Använd leken, få in klockan i vardagen, variera arbetssättet och använd gärna övningsklockor.

Vilken klocka ska man välja?

Idag väljer många föräldrar att ge sitt barn en smartklocka med GPS- och mobilfunktion. Det är ett tryggt och säkert alternativ. Barnet får röra sig självständigt, men barnet och föräldrarna kan lätt komma i kontakt med varandra. Det finns en mängd olika bra klockor att välja bland, kolla upp dessa. Smartklockorna är utformade för barn och hjälper till med inlärningen. De kan dessutom uppmuntra barnet att röra på sig mera, då de även räknar fotsteg.

You May Also Like..

Passande cyklar till barn

För barn är det roligt att lära sig att cykla. Ofta börjar de på en trehjuling för att sedan cykla […]

Hur man väljer rätt babyvårdprodukter

Som förälder är det viktigt att välja rätt babyvårdprodukter för att undvika skador på babyns känsliga hud och hålla den […]

Nya lampskärmar till barnens rum

Det är viktigt att barnen trivs på sina rum. Även fast det kanske inte är aktuellt med en stor renovering […]