Barnens boende vid en skilsmässa

sashadavis Barn, Tips

En skilsmässa är en stor förändring i livet, både för föräldrarna som skiljer sig och för deras barn. Det är lätt att barnen glöms bort i det stora kaoset som är skilsmässan, speciellt om den är rörig.

En stor förändring kommer att vara var barnet ska bo. Plötsligt finns det två hem, och den nya konstellationen är inte alltid självklar. Ibland kan föräldrarna behöva lite hjälp på traven med vad som är bäst för barnet. Du kan hitta bra information online, men också boka en tid för att prata med någon.

Varannan vecka är inte alltid optimalt

Boendet för barnet beror mycket på hur situationen ser ut för respektive föräldrar, både med ekonomi, var de bor och om de har möjlighet till växelvis boende. Om du har barn som är tillräckligt stora för att uttrycka en egen åsikt, försök lyssna på den också. Det är kanske inte alltid vad du vill höra, men just detta handlar inte om dig. Detta är en väldigt turbulent tid i ditt barns liv, och att låta dem känna att de har lite kontroll över situationen kan göra mycket. Tänk också på att inte prata illa om varandra till barnet eller framför barnet, det gör ingen gott.

You May Also Like..

Coola kepsar och hattar till barnen

En keps eller hatt är en fantastisk accessoar, den är både snygg och fyller en viktig funktion. Nämligen att skydda […]

Skaffa nya leksaker till barnen

Leksaker är en stor del av barnens uppväxt. Det är perfekt att ge som presenter vid kalas och födelsedagar. Idag […]

Snygga accessoarer till barnen

Accessoarer är verkligen det perfekta sättet att piffa upp din outfit. De gör att du på ett enkelt och prisvärt […]