Barnens boende vid en skilsmässa

sashadavis Barn, Tips

En skilsmässa är en stor förändring i livet, både för föräldrarna som skiljer sig och för deras barn. Det är lätt att barnen glöms bort i det stora kaoset som är skilsmässan, speciellt om den är rörig.

En stor förändring kommer att vara var barnet ska bo. Plötsligt finns det två hem, och den nya konstellationen är inte alltid självklar. Ibland kan föräldrarna behöva lite hjälp på traven med vad som är bäst för barnet. Du kan hitta bra information online, men också boka en tid för att prata med någon.

Varannan vecka är inte alltid optimalt

Boendet för barnet beror mycket på hur situationen ser ut för respektive föräldrar, både med ekonomi, var de bor och om de har möjlighet till växelvis boende. Om du har barn som är tillräckligt stora för att uttrycka en egen åsikt, försök lyssna på den också. Det är kanske inte alltid vad du vill höra, men just detta handlar inte om dig. Detta är en väldigt turbulent tid i ditt barns liv, och att låta dem känna att de har lite kontroll över situationen kan göra mycket. Tänk också på att inte prata illa om varandra till barnet eller framför barnet, det gör ingen gott.

You May Also Like..

Barnen växer upp och ska välja gymnasium

När barnen har blivit tillräckligt gamla för att välja gymnasium är det flera saker ni bör tänka på. Det är […]

Den viktiga tandborstningen hos barn

Det är viktigt att hjälpa sitt barn med tandborstningen. En del tandläkare rekommenderar att du hjälper dina barn att borsta […]

Kläder till de yngsta i familjen

Alla som har barn vet att de växer ut sina kläder fortare än vad som egentligen är önskvärt. Ibland kan […]