Sommarkalas i trädgården

Hzax4ZJ0mj Aktivitet, Barn, Tips

När det är sommar ska man vara utomhus. Så varför inte ta detta till hjärtat och hålla kalaset utomhus också? För att garantera ett bra utomhuskalas gäller det dock att tänka på både det ena och det andra.

Boka datum

Vid datumbokningar är det alltid bra att vara ute i god tid. Men samtidigt vet vi ju hur svårt det är att få bra väderleksrapporter långt i förväg. Försök därför ge förvarning till alla som ska bjudas in att det kanske kommer med lite mindre förvarning.

Ha en backupplan

Vädret kan se absolut fantastiskt ut dagen innan bara för att vända totalt och helt plötsligt står man där med regnmoln ovanför sig. Se därför till att ha en backupplan för hur kalaset förändras om man måste flytta in i huset.

Tänk på vinden

Även om solen skiner och det inte finns ett moln på himmelen kan vinden fortfarande ställa till med både det ena och det andra. På kalas har man ju ofta papp tallrikar och muggar framme, vilka då kan behövas tyngas ned med något så man inte behöver springa omkring och jaga ned dem hela tiden. Desamma gäller även ballongerna. Oavsett vilken sort man skaffar kan det vara smart att knyta fast dem i en metallbricka, mutter eller liknande.

Ställ fram soppåsar

Ett kalas genererar en hel del skräp i slutändan och för att inte skräpa ned i trädgården är det klokt att ha en eller flera soppåsar framme där alla kan kasta sitt skräp snabbt och enkelt. Men tänkt även på att dessa kan också blåsa iväg innan de fylls upp tillräckligt.

Barn och solen

Barn är känsligare för sol än vi vuxna och behöver mer skydd om de ska vara utomhus. Ju yngre de är desto känsligare är de. Att ha ett par extra flaskor solskydd redo utifall att är en mycket bra idé.

You May Also Like..

Skapa minnen: Bygga en träkoja med dina barn

Att bygga en träkoja med dina barn är inte bara ett roligt projekt utan också ett fantastiskt sätt att spendera […]

Barnen växer upp och ska välja gymnasium

När barnen har blivit tillräckligt gamla för att välja gymnasium är det flera saker ni bör tänka på. Det är […]

Den viktiga tandborstningen hos barn

Det är viktigt att hjälpa sitt barn med tandborstningen. En del tandläkare rekommenderar att du hjälper dina barn att borsta […]