Köpa barnkläder

sasha-nilsson_yabqj9rwvuhezfku Kläder, Köpa

Att få barn kan lätt bli ett dyrt projekt men när det gäller kläder finns det knep för att hålla kostnaderna nere. Många har sådan tur att de ärver kläder från familjer och vänner och behöver inte ens tänka på att skaffa nya kläder förrän någon i bekantskapskretsen kommer med en kasse. Två barn som lekerDe som är först i familjen eller vänskapskretsen med att få barn har dock inte den möjligheten utan kan behöva köpa stora mängder kläder själva. Barn växer fort, i synnerhet när de är små, och behöver därför nya kläder ofta, vilket kan leda till stora utgifter.

Sätt att spara pengar

Ett första tips till dig som nybliven förälder är att önska sig kläder av vänner och bekanta. Både vid barnets födelse samt vid eventuellt dop eller barnets första födelsedag är det vanligt att man får presenter. Tidigare har det varit väldigt vanligt att ge klassiska ramar, smycken eller böcker till barnet. Idag däremot är det mer vanligt att man ger presenter barnet, och även föräldrarna, har nytta av. Det är mycket roligare både att ge, och att få, presenter att använda. Det är väldigt mycket värt att få en uppsättning kläder, eller en mysig overall, än att få en prydnad att ställa i skåpet. Berätta därför gärna till din omgivning vad ni behöver till barnet.Det finns även sätt att spara några kronor på när det kommer till att köpa nya barnkläder:

Facebook

Facebook kan du leta efter köp- och säljgrupper som är till för alla, oavsett om du vill köpa nytt eller begagnat.

Rabattkuponger

Baby girlOm du har sett amerikanska program på TV där smarta människor använder sig av kuponger för att handla billigt, eller ibland gratis, kanske du har blivit inspirerad. Ett ställe att börja leta kuponger på är Rabatterat. De har en hel kategori med länkar till rabattkoder på barnsaker och tips om olika erbjudanden och reor.

Tradera

Ett annat populärt sätt att komma över fynd är på Tradera. För den som inte vet det är det en auktionssajt där du kan lägga bud på produkter i en mängd olika kategorier, däribland barnkläder. Ofta kan det vara begagnade kläder men det är också vanligt att folk säljer helt nya. Kanske har de fått presenter i fel storlek, flera likadana eller tycker de helt enkelt inte om det de har fått i gåva. Särskilt efter jul säljs det en hel del av de sistnämnda. Priserna varierar och kan kosta allt ifrån en krona och uppåt. För att få lägsta möjliga pris är det smart att bevaka auktionen du vill vinna och lägga ditt bud precis innan auktionstiden går ut.

Köpa av bekanta

Kolla runt i din bekantskapskrets om det inte finns begagnade barnkläder att köpa, fråga familj och vänner. Barn växer fort och planeras det inte för fler barn just nu så kan chansen vara stor att det finns massor av bra barnkläder till salu eller till och byteshandel. Du kanske har något som den andre parten behöver. Det är ett mycket smart sätt att spara pengar. Kolla även runt på social medier om det finns grupper för just byta barnkläder mellan varandra, de små växer och behöver större storlekar och de nyfödda kan man kanske byta till sig mellan olika storlekar.

You May Also Like..

Kläder till de yngsta i familjen

Alla som har barn vet att de växer ut sina kläder fortare än vad som egentligen är önskvärt. Ibland kan […]

Bra att tänka på när du ska köpa barnskor

Det är inte helt lätt att hitta de perfekta skorna till barn, olika skor passar olika fötter och det är […]

Julklappstips till barnen

Att köpa julklappar till barnen kan ju ofta bli en utmaning. Och alla har vi säkert känt oss idélösa vid […]