Cykelsemester med barnen

admin Tips

Sverige kanske inte är det cykelvänligaste landet om man jämför med vissa andra. Detta beror stort på att det inte finns allt för många bilfria cykelleder, dock så har man kunnat se en del utbyggnader vad gäller cykelleder på nedlagda banvallar som helt klart ser lovande ut.

shutterstock_284223914Ska man ut tillsammans med barnet har man ju ett par alternativ:

  • Egen cykel
  • Barnsits
  • Cykelvagn

Är barnet eller barnen stor nog att ha sin egen cykel är kan dessa banvallar vara det perfekta ställena att åka på. Dock så ska man ju se till att de har en bra cykel som de kan använda även på längre sträckor. Cykelkraft kan hjälpa en att ta fram något passande.

Barnsitsen var länge det enda alternativet när man var tvungen att ta barnet på cykeln, och medan de fortfarande finns kvar är det fler och fler som börjar använda sig av cykelvagn istället. Både dessa är ju naturligtvis för de riktigt små men cykelvagnen låter barnet se och uppleva så mycket mer då de även har en bra utsikt rakt fram.

Några av de gamla banvallar man kan utforska inkluderar:

  • Göteborg – Särö (ca 30 km)
  • Borås – Ulricehamn (ca 35 km)
  • Kristianstad – Hörby (ca 44 km)
  • Falköping – Ulricehamn (ca 50 km)
  • Karlstad- Hagfors (ca 90 km)

Har man aldrig varit ut med barnet på längre cykelrundor tidigare är det ju naturligtvis rekommenderat att ta en kortare. Göteborg till Särö är ett bra val och inte bara för att det är den kortaste av dem, utan även för att man kommer att cykla förbi flera fina badplatser.

För att få ut det mesta av dessa rutter är det även rekommenderat att överväga att övernatta på en campingplats i området. Alternativ kan man hitta på Campingkartan.

För andra alternativ på cykelturer som man kan prova på har man sajter som Cykelkartan, som har all information en cyklist kan tänkas vilja ha när det gäller att utforska Sverige på två hjul.

You May Also Like..

Planera inför sommarlovet

Skolorna slutar lite allt eftersom och sommarlovet är något som många uppskattar efter en termins skolgång. Det gäller att planera […]

Härliga aktiviteter för de yngre

Alla har vi olika intresse och så även för det yngre gardet. För många så kanske det är fotboll eller […]

Något snyggt till de yngsta

Kanske det är så att hela familjen är bjuden på bröllop framöver och ni har svårt att hitta något snyggt […]