Bra att tänka på när du ska köpa barnskor

sashadavis Barn, Kläder

Det är inte helt lätt att hitta de perfekta skorna till barn, olika skor passar olika fötter och det är inte alltid så lätt för barnet att uttrycka om en sko känns bra eller inte. Beroende på ålder så växer barns fötter olika mycket. I ett- till tvåårs ålder växer fötterna ungefär 20mm/år, på två- till treåringar växer fötterna cirka 15mm/år och vid tre till elva år växer de ungefär 10mm/år.

Mät barnets fötter

Barnens fötter växer hela tiden, därför är det viktigt att både mäta skon och fötterna för att veta vilken storlek barnet ska ha. Det sägs att fötterna rör sig framåt 5 mm i varje steg, det innebär att när de gamla skorna bara har 5 mm tillgodo är det hög tid att byta. En ny sko ska vara 1-2 cm längre än barnets fot, det skiljer något mellan olika typer av skor.

De första skorna

Även små bebisar behöver skydd för sina små fötter. Det finns ett fantastiskt sortiment med både sockor och mjukare skor att välja på för de mindre. När det är dags att gå över till en lära gå sko, så ska du välja en kängmodell så att barnet får stöd kring vristen.

You May Also Like..

Passande cyklar till barn

För barn är det roligt att lära sig att cykla. Ofta börjar de på en trehjuling för att sedan cykla […]

Hur man väljer rätt babyvårdprodukter

Som förälder är det viktigt att välja rätt babyvårdprodukter för att undvika skador på babyns känsliga hud och hålla den […]

Nya lampskärmar till barnens rum

Det är viktigt att barnen trivs på sina rum. Även fast det kanske inte är aktuellt med en stor renovering […]