Barnkalas – Tips

admin Tips

Kalas är alltid roligt både att gå på och att anordna själv. Något som kanske är lite extra roligt att anordna är barnkalas. Av den anledningen har vi här samlat ihop några enkla tips på hur man gör ett barnkalas till en succé.

BarnkalasVad ska barnen göra?

Aktiviteter är ofta en av de stora knäckfrågorna när det kommer till barnkalas, vad ska man hålla barnen sysselsatta med? Ofta räcker det med att de är just sysselsatta med någonting, vad det sedan är spelar mindre roll. Klassiska lekar som skattjakt eller fiskdamm fungerar alltid. Är kalaset under sommaren kan man givetvis vara ute och då finns det egentligen hur många möjligheter som helst till roliga lekar, som till exempel kurragömma eller något annat spännande.

Ett annat alternativ som är roligt är någon form av temafest. En liten annorlunda variant av en maskerad kan vara att sy egna maskeradkläder till barnen, något som faktiskt kan bli ganska festligt. Istället för att vara utklädda när de kommer till kalaset, så klär de ut sig på kalaset.

Vad ska barnen äta?

När det gäller maten finns det verkligen ingen anledning att komplicera det hela. Klassiker som korv med bröd, hamburgare eller pizza går garanterat hem. Ett bra tips om man gör just pizza kan vara att göra något roligt med fyllningen.

En tårta är en självklarhet och även här kan man med fördel göra den lite festlig och spännande. Vill man inte göra en tårta fungerar såklart även glass med chokladsås och maränger alldeles utmärkt.

You May Also Like..

Planera inför sommarlovet

Skolorna slutar lite allt eftersom och sommarlovet är något som många uppskattar efter en termins skolgång. Det gäller att planera […]

Härliga aktiviteter för de yngre

Alla har vi olika intresse och så även för det yngre gardet. För många så kanske det är fotboll eller […]

Något snyggt till de yngsta

Kanske det är så att hela familjen är bjuden på bröllop framöver och ni har svårt att hitta något snyggt […]