Dela med dig av intresset för modellbyggsatser till barnen

sashadavis Pyssel, Tips

Att bygga modellbyggsatser har länge varit en rolig aktivitet som barn och föräldrar kan dela. Det kan vara ett intresse som du och ditt barn har gemensamt. Dessutom ger det er en aktivitet som låter er spendera kvalitetstid tillsammans.

Börja smått, fortsätt stort

Du och dina barn kan gärna börja ert modellbyggande i liten skala, med till exempel ett fordon eller en liten byggnad. Tillfredsställelsen från att göra färdigt ett litet projekt kommer att vara bra motivation för att sedan ta er an någonting större. Ni kommer då att upptäcka att till exempel byggandet av en modelljärnväg kan bli ett hur stort projekt som helst. Det finns ett oändligt utbud av olika tåg och tillbehör, som kan sättas ihop till järnvägar med detaljerade landskap, spår och stationer. För inspiration kan du ta med barnen till tekniska museet och titta på Uno Miltons modelljärnväg.

Hitta er egen nisch

Det finns stor variation av modellbyggsatser att välja bland. Allt från bilar och flygplan till hus och figurer. Naturligtvis är modelljärnvägen en klassiker, som roat barn och vuxna i mer än hundra år. Om barnen är små kan ni gärna börja med enklare modeller med större delar, så att barnen också kan delta aktivt. Hitta något intressant hos Hobbyland!

You May Also Like..

Digitala verktyg för er som arbetar inom förskolan

Alla som arbetar inom förskolan har en skyldighet att dokumentera barnens utveckling och lärande. Det är viktigt att utbildningen och […]

Barnens boende vid en skilsmässa

En skilsmässa är en stor förändring i livet, både för föräldrarna som skiljer sig och för deras barn. Det är […]

Coola kepsar och hattar till barnen

En keps eller hatt är en fantastisk accessoar, den är både snygg och fyller en viktig funktion. Nämligen att skydda […]